Med

800,00 рсд

Prirodan vrcani med, pravo sa našeg pčelinjaka za vašu trpezu

♥Med može jesti svako od svoje prve godine života (osim ako nije alergičan ili dijabetičar).

♥Med je preporučljivo jesti pola sata pre obroka.

♥Izbegavati vodu odmah nakon meda.

♥Najbolje je med otapati u ustima što duže ili rastvoriti u čaši mlake vode, soku, čaju ili mleku. (Temperatura tečnosti ne treba biti viša od 37°) 


Kristalizacija je osobina svakog prirodnog meda. Kvalitet kristalisanog i nekristalisanog meda je potpuno isti.

 

Radica i Tina vam donose za trpezu prirodni vrcani med, naše zlato u tegli.

Naše zlato Pčelinjaka ima izuzetno antimikrobno i antigljivično desjtvo.

Što znači da nam pomaže u borbi protiv virusa, bakterija, gljivica i jača naš imunitet.

 

Postoje razne vrste meda, zavisno od paše. Kao što je Radica već napomenula, one se ne sele, tako da je naš med pretežno šumsko livadski.

Međutim, zavisno od sezone, u toku godine vrcamo med do 3 puta. Posle bagremove paše, lipove i na kraju sezone. Tako da imamo i do tri vrste meda.

♥Bagrem

♥Lipu

♥Šumsko-livadski

Bagremov med se dobija krajem maja, nakon bagremove paše. Tada vadimo ramove sa voćnim medom i umesto njih stavljamo prazne, kako bi dobili što čistiji bagrem.

Odmah potom kreće cvetanje lipe, pa izvrcane ramove vraćamo u Košnice i čekamo da nam Radica donese med. Tako vršimo klasifikaciju meda i dobijamo med od lipe.

Livadski med je poliflorni  što znači da nastaje od više vrsta biljaka. Svaka od njih ima svoj specifičan hemijski sastav, pa samim tim i med više vitamina i mineralnih materija. Njega vrcamo krajem avgusta, pa samim tim, sačinjen je od biljaka koje cvetaju u rano proleće, kao npr majčina dušica, maslačak, žalfija, kantarion ali, takođe i od cvetova stabala jabuke, trešnje, šljive, zatim bagrema, lipe i svih drugih biljaka koje nas okružuju.

Težina

1 kg

Vrste meda

Bagrem, lipa, šumsko-livadski

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju “Med”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *