Gingerbread – Medenjaci sa medom

Gingerbread - medenjaci sa medom

Medenjaci – najveseliji kolačići. Po ukusu primamljivi, po izgledu… neodoljivi!

Šta nam je sve potrebno za medenjake?

Gingerbread medenjaci sa medom
  • žumanca
  • jaje
  • 100 g meda
  • 2 kašike šećera u prahu
  • 1 kesica cimeta
  • 1 kesica vanilinog šećera
  • 1/2 kesice praška za pecivo
  • 1 kašičica kakaa
  • 20 g maslaca
  • 250 g brašna

Priprema:

Umutite jaja, dodajte med, šećer u prahu, cimet, vanilin šećer, prašak za pecivo, kakao i maslac.

Kada dodate brašno mešajte varjačom, testo je izuzetno gusto, pa i nije za miksere.

Najvažnije za medenjake je da odstoje u frižideru par sati, najbolje preko noći. Testo će biti odlično i neće se lepiti. Ukoliko se i lepi, pospite malo brašna po stolu.

Oklagijom razvući testo i seći oblike šablonima.

Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni, 7 minuta.

A sada, najzanimljiviji deo! Ukrašavanje! 🙂

Šta je potrebno za glazuru?

  • belanca
  • 200 g šećera u prahu
  • 1 kašičica limunovog soka
  • boje za kolače po želji

Umutite dobro belanca, zatim dodajte šećer u prahu i limunov sok. Mutite nekoliko minuta. Sipajte u kesu, isecite vrh (što manji) i pustite mašti na volju! 🙂

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.