Med u saću vodi poreklo iz rama Košnice u kome nije bilo izvođenja legla, pa se zato i zove devičansko saće.
Redovna konzumacija meda u saću štiti od prehlade i infekcije. Žvakanjem saća jačamo imunitet i unosimo biološki vredne materije koje se nalaze u vosku. Kao na primer vitamin A. Doprinosi se i dezinfekciji usne duplje, smanjuje se pojava karijesa i čiste se zubi. Delotvoran je i protiv naslaga kamenca i upaljenih desni.
Saće u medu sadrži sve one sastojke koji se nalaze u pčelinjim proizvodima (medu, polenu i propolisu). Tako da je ovo odlično sredstvo, kako za prevenciju, tako i za lečenje prehlade.
Pčelinji vosak u borbi protiv bolesti disajnih organa?
Pčelinji vosak se razlaže pomoću enzima koji se naziva ciraza. On u našem organizmu ne postoji, pa ako progutamo komad voska, izbacujemo ga iz organizma nesvarenog. Bakterije koje izazivaju bolesti disajnih organa (tuberkuloza i sl) imaju opnu koja je slična pčelinjem vosku po strukturi, ona ne dozvoljava našim odbrambenim ćelijama da ih savladamo.
Žvakanjem voska, svakodnevno, u malim količinama i što je moguće duže, naš organizam počinje da stvara enzim cirazu. Na taj način, organizam čoveka može stvoriti sposobnost da razgradi opnu bakterija koje izazivaju bolesti. A bez te opne, bakterije ne mogu opstati u našem organizmu.
Saće je izgrađeno bez satnih osnova, tako da, garantovano ne sadrzi parafin.
Recenzije
Još nema komentara.