Med u saću vodi poreklo iz rama Košnice u kome nije bilo izvođenja legla, pa se zato i zove devičansko saće.

Redovna konzumacija meda u saću štiti od prehlade i infekcije. Žvakanjem saća jačamo imunitet i unosimo biološki vredne materije koje se nalaze u vosku. Kao na primer vitamin A. Doprinosi se i dezinfekciji usne duplje, smanjuje se pojava karijesa i čiste se zubi. Delotvoran je i protiv naslaga kamenca i upaljenih desni.

Saće u medu sadrži sve one sastojke koji se nalaze u pčelinjim proizvodima (medu, polenu i propolisu). Tako da je ovo odlično sredstvo, kako za prevenciju, tako i za lečenje prehlade.

Pčelinji vosak u borbi protiv bolesti disajnih organa?

Pčelinji vosak se razlaže pomoću enzima koji se naziva ciraza. On u našem organizmu ne postoji, pa ako progutamo komad voska, izbacujemo ga iz organizma nesvarenog. Bakterije koje izazivaju bolesti disajnih organa (tuberkuloza i sl) imaju opnu koja je slična pčelinjem vosku po strukturi, ona ne dozvoljava našim odbrambenim ćelijama da ih savladamo.

Žvakanjem voska, svakodnevno, u malim količinama i što je moguće duže, naš organizam počinje da stvara enzim cirazu. Na taj način, organizam čoveka može stvoriti sposobnost da razgradi opnu bakterija koje izazivaju bolesti. A bez te opne, bakterije ne mogu opstati u našem organizmu.

Saće je izgrađeno bez satnih osnova, tako da, garantovano ne sadrzi parafin.
Težina

350g

Dimenzije kutije

105x90x35 mm

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Med u devičanskom saću“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *